Legyen élmény a borotválkozás

- Hírek és érdekességek a Caola világából -

Hagyományos borotválkozás Barbon termékekkel
caola logo white 01

Milyen is a tökéletes, hagyományos nedves borotválkozás?

Az aeroszol borotvahabok és a több pengés borotvák megjelenése előtt a dolgok egyszerűek voltak, és az egyszerű nagyon jól működött is. Úgy tűnhet, hogy a nagyvállalatok elragadták a hagyományos borotválkozás élményét a gyors és rutinszerű borotválkozás illúziójával. A hagyományos borotválkozás azonban nagy feltámadást mutat, nem csak a népszerű barber shopoknak köszönhetően. Sokan otthon is kezdik újra felfedezni, a bajusz, a szakáll és az ápolt arcbőr tradicionális fortélyait. Ilyen módszer a nedves borotválkozás, melynek meghatározó szakaszait bontjuk ki ebben a bejegyzésben. A klasszikus nedves borotválkozás esztétikai utazásra visz, vissza a férfi lényege gyökeréig. A gyors autók, gyors pénz, gyors ételek korában eljött a gyors borotválkozás hamis időszaka. Ha szükséges, tartsuk meg az első hármat, de a borotválkozás esetén lassítsunk egy kicsit. Ideje visszatérni a gyökerekhez, és elsajátítani a borotválkozás valódi művészetét.

Víz, a nedves borotválkozás alapvető hozzávalója

Megpuhítja a szakállat, keni a pórusokat és előkészíti az arcot egy kiadós borotválkozáshoz. Sokan szeretnek forró zuhany után borotválkozni, és ez ideális is, mivel épp most melegítettük és tisztítottuk meg az arcbőrünket, szőrzetünket. De az is jó ötlet, ha kihagyjuk a zuhanyt, és egy meleg törölközőt simítunk a borotválandó területre, vagy szimplán forró vizet locsolunk oda, hogy előkészítsük a terepet! A hab előkészítéséhez is használjunk vizet, hogy megfelelő mértékben áztassuk az ecsetet, mielőtt gazdag habot helyezünk rá, vagy akár a krémet külön habtálban keverjük elő.

Borotvahab, szappan vagy krém

Minőségi szappannal vagy krémmel is lehet tökéletes habot készíteni borotválkozó pamacs használatával. Ha habzó borotvakrémet használunk, amit mi magunk keverünk be, törekedjünk a kellő mennyiség és a gazdag, habos állag elérésére. Ha csak most ismerkedünk a dologgal, akkor kezdjünk borotvakrémmel, amelyből könnyű egy teljes tál habot felverni, és jellemzően elég tejszínhab állagú is lesz. Előfordulhat, hogy el kell játszani a vízzel egy darabig, hogy megtaláljuk a tökéletes víz, ecset, pamacs összhangot a habhoz. Kezdjünk kevesebbel, és adjunk hozzá szükség szerint.

Borotvapamacs, ecset

Az ecsettel hozzuk létre a habot, vigyük fel a szükséges mennyiséget az arcra. Az ecset alapanyagát tekintve a kínálat széles, lehet  borz, ló, vaddisznó vagy szintetikus szőr, csak néhányat említve. Alapszabályként ecsetet válasszunk az alapján, hogy szappannal vagy krémmel dolgozunk-e. A krém használatakor nagyon puha ecsettel habosítsunk, amelyet utána elképesztően finomnak érezhetünk a bőrön. Ha szappant használunk, akkor nagyobb gerincű kefét fogjunk, ami azt jelenti, hogy szilárdabb sörtéjűt, ezek általában jobban felvesznek a szappanból. Rengeteg olyan lehetőség is van, amelyek a középúton helyezkednek el, ha véletlenül azok közé tartozunk, akik szeretik a szappan és a krém közötti váltás rugalmasságát. Az ecset olyan dolog, amely (jó gondossággal és egy kis édes beszélgetéssel) több évig, sőt évtizedekig fog tartani. Csak győződjünk meg róla, hogy jól kiöblítettük egy pöccintéssel, hogy kipattanjon a felesleges víz.

Borotva, borotvakés

Az egy pengés borotvakés – mindaddig, amíg éles – valóban tökéletes munkát végez egyedül is, és sokkal kevésbé irritálja a bőrt, mint bármi, amit korábban kipróbáltunk. Persze, választhatunk 5 pengével ellátott, sztárfocistákkal reklámozott pengéket, de ezek sosem adják majd azt az élményt és feelinget, amit a hagyományos egyenes borotva nyújt. Javasoljuk az egyenes borotvakést, amely szuper precíz, férfias és félelmetes. Igen, az a fajta, amelyet fenőbőrön élesíthetünk anélkül, hogy elrettentenénk a női társaságot, amolyan hollywood-i westernekben látható módon. Kevésbé megfélemlítő lehetőség, de egyre nagyobb teret hódít a biztonsági borotvák használata. Ez az a fajta, amelybe behelyezünk egy dupla élű eldobható pengét. Csak a borotva oldalait váltogatjuk, miközben a szőrzetet eltávolítjuk és közben kissé öblítgetünk rajta. Biztonsági borotvával számos pengével kísérleteztünk annak érdekében, hogy megtaláljuk azt, amelyik tökéletesen megfelel a bőrünknek, és igen, ez is egy szép dolog.

Borotválkozás utáni arcvíz, after shave

Hagyományosan a borotválkozást a hideg víz arcunkba locsolásával is befejezhetjük, ha az kellőképp megnyugtatja a borotvált részeket. Azonban ha a bőrünk puha és érzékeny fajtájú, akkor célszerű after shave-et használni, olyat ami frissíti és táplálja az arcbőrt, csökkenti az irritációt.

A jó borotválkozás utáni arcvizek, after shave-ek a bőrt megnyugtatják, hidratálják és nem túlságosan illatosak ahhoz, hogy agresszíven ostromolják mások orrát, akármerre járunk a nap folyamán.

Oszd meg az ismerőseiddel
Hírek és érdekességek a CAOLA világából
Scroll to Top