Make shaving a pleasure

- News and interesting facts from the world of Caola -

Hagyományos borotválkozás Barbon termékekkel
caola logo white 01

What is the perfect, traditional wet shave?

Az aeroszol borotvahabok és a több pengés borotvák megjelenése előtt a dolgok egyszerűek voltak, és az egyszerű nagyon jól működött is. Úgy tűnhet, hogy a nagyvállalatok elragadták a hagyományos borotválkozás élményét a gyors és rutinszerű borotválkozás illúziójával. A hagyományos borotválkozás azonban nagy feltámadást mutat, nem csak a népszerű barber shopoknak köszönhetően. Sokan otthon is kezdik újra felfedezni, a bajusz, a szakáll és az ápolt arcbőr tradicionális fortélyait. Ilyen módszer a nedves borotválkozás, melynek meghatározó szakaszait bontjuk ki ebben a bejegyzésben. A klasszikus nedves borotválkozás esztétikai utazásra visz, vissza a férfi lényege gyökeréig. A gyors autók, gyors pénz, gyors ételek korában eljött a gyors borotválkozás hamis időszaka. Ha szükséges, tartsuk meg az első hármat, de a borotválkozás esetén lassítsunk egy kicsit. Ideje visszatérni a gyökerekhez, és elsajátítani a borotválkozás valódi művészetét.

Water, the essential ingredient for a wet shave

It softens the beard, lubricates pores and prepares the face for a close shave. Many people like to shave after a hot shower, which is ideal as we've just warmed and cleansed our facial skin and hair. But it's also a good idea to skip the shower and smooth a warm towel over the area to be shaved, or simply splash hot water on it to prepare the ground! Also use water to prepare the lather, soaking the brush sufficiently before applying a rich lather, or even mixing the cream in a separate foam bowl.

Shaving cream, soap or cream

Minőségi szappannal vagy krémmel is lehet tökéletes habot készíteni borotválkozó pamacs használatával. Ha habzó borotvakrémet használunk, amit mi magunk keverünk be, törekedjünk a kellő mennyiség és a gazdag, habos állag elérésére. Ha csak most ismerkedünk a dologgal, akkor kezdjünk borotvakrémmel, amelyből könnyű egy teljes tál habot felverni, és jellemzően elég tejszínhab állagú is lesz. Előfordulhat, hogy el kell játszani a vízzel egy darabig, hogy megtaláljuk a tökéletes víz, ecset, pamacs összhangot a habhoz. Kezdjünk kevesebbel, és adjunk hozzá szükség szerint.

Shaving brush, brush

Use the brush to create the foam, apply the required amount to the face. There is a wide range of brush materials, including badger, horse, boar or synthetic hair, to name but a few. As a general rule, choose a brush based on whether you are working with soap or cream. When using a cream, use a very soft brush to lather, which will feel amazingly soft on the skin afterwards. If you're using soap, go for a brush with a larger backbone, which means a sturdier bristle, these tend to pick up soap better. There are also plenty of options that fall in the middle, if you happen to be one of those people who like the flexibility of switching between soap and cream. A brush is something that (with good care and a little sweet talk) will last for years, even decades. Just make sure you rinse it well with a swipe to rinse out excess water.

Razor, razor knife

The single-blade razor - as long as it's sharp - really does a perfect job on its own, and is far less irritating to the skin than anything we've tried before. Sure, you can opt for 5-blade razors advertised with star footballers, but they'll never give you the experience and feel of a traditional straight razor. We recommend the straight razor, which is super precise, masculine and awesome. Yes, the kind that can be sharpened on buttocks without scaring off the female company, in the kind of way you see in Hollywood westerns. A less intimidating option, but gaining ground, is the use of safety razors. This is the kind where you insert a double-edged disposable blade. You just switch the sides of the razor while removing the hair and rinsing it slightly. With our safety razor, we experimented with a number of blades to find the one that perfectly suits our skin, and yes, it's a beautiful thing.

After shave toner, after shave

Traditionally, you can finish your shave by splashing cold water on your face, if it soothes the shaved area sufficiently. However, if your skin is soft and sensitive, it is advisable to use an after shave, one that refreshes and nourishes the skin, reducing irritation.

A jó borotválkozás utáni arcvizek, after shave-ek a bőrt megnyugtatják, hidratálják és nem túlságosan illatosak ahhoz, hogy agresszíven ostromolják mások orrát, akármerre járunk a nap folyamán.

Share with your friends
News and interesting facts from the world of CAOLA
Scroll to Top