Baby care tips from Caola

- News and interesting facts from the world of Caola -

Babaápolasi tanácsok a Caolatól
caola logo white 01

A csecsemőkhöz nem jár kézikönyv vagy használati utasítás, de mi adunk pár hasznos tanácsot, hogy könnyebb és élvezetesebb legyen minden nap. Ha egy újszülöttel a kezünkben, az jár a fejünkben,  hogy hol is kezdjük el a baba bőrének ápolását, hogyan kell gondoskodni arról, hogy a megfelelő ellátást nyújtsuk számára, akkor nyugalom, nem vagyunk egyedül ezzel. Szerencsére vannak olyan egyszerű alapismeretek, amelyeket elég könnyen és gyorsan elsajátíthatunk. Ilyen például, hogy mit kell tudni a fürdetésről, a pelenkázásról, a baba bőrének megfelelő termékek kiválasztásáról (mert bizony sok van belőlük). Ha elvesztél már a babaápolási tanácsok között, akkor nyugodtan olvass tovább!

Baby bathing

A csecsemőknek hetente legalább két-három fürdésre van szükségük meleg – nem forró – vízben. A remek babafürdő első lépése a tökéletes hőmérséklet megtalálása, majd a kád legfeljebb 2-3 centi vízzel való feltöltése. Annak érdekében, hogy a baba ne fázhasson, miközben fürdetjük, rendszeresen öntsünk egy csésze vizet a vállára. Mártsunk meg egy fürdető szivacsot a babafürdetővel elegyített vízbe, és ezzel óvatosan mossuk le a baba testét sőt, a fejbőrét is babasamponnal. Az arc megtisztításához nedvesítsünk meg egy vattacsomót, és óvatosan törölgessük meg. Fontos, hogy fürdetés során kifejezetten a babák bőrére kifejlesztett babafürdetőt és sampont használjunk. A legtöbb ilyen készítmény, mint amilyenek például a Caola kínálatában is megtalálhatóak természetes hatóanyagokat tartalmaznak, nem tartalmaznak káros kemikáliákat. A kisbabák esetében nagy az esélye, hogy nem megfelelő termékek használata allergiás reakciót vált ki.

A csecsemőnek a kádból való kiemeléséhez tegyük az egyik kezünket a nyakára, hogy megtámasszuk a fejét, a másikat pedig a testük alsó részét támasztva, ujjainkkal az egyik comb körül helyezzük el. Csavarjuk be egy kapucnis törölközőbe. Ha megszáradt, azonnal használjunk babaápolót, hogy a nedvességet lezárjuk és megakadályozzuk a bőr kiszáradását.

The Basics of Diapering

There's a lot to do for your little one as a baby, including - well, yes - changing lots and lots of nappies. It's important to change your baby's nappy often, wiping them gently but thoroughly with baby wipes each time. Don't skip the use of talcum powder to prevent the skin from chafing and getting wet on the areas covered by the nappy. Wait a few minutes for it to air dry so that the moisture does not lead to a rash due to nappy irritation. Make sure to buy a fragrance-free nappy in a size that does not fit too tightly and therefore does not cause friction or chafing on the baby's skin.

Choose products for babies

A legjobb, ha kifejezetten csecsemők számára készült bőrápolási termékeket használunk, például illat- és könnymentes samponokat, fürdőgéleket és testápolókat. Mindegyiknél ügyeljünk arra, hogy használat során mutat-e a gyermek allergiás reakciót. Fontos, hogy az újszülött bőrét is hidratáljuk, ezért mindig legyen elegendő babatestápoló otthon. A sűrűbb állagú kenőcsök, krémek segítenek megtartani a kicsi bőrének megfelelő nedvességét.Kerüljük az illatosított, antibakteriális és szagtalanító szappanokat – ezek túl durvák, szárító hatásúak lehetnek kisgyermekek számára. A babaszappanok, babafürdetők a legjobbak a kicsik számára.

Adapt to the weather

A 6 hónaposnál fiatalabb csecsemőket ne tegyük ki hosszú időn át tartósan direkt napsugaraknak és UV sugaraknak. A test kis felületein, mint például az arc a 6 hónaposnál fiatalabb csecsemőknél, és az idősebb csecsemőknél is alkalmazhatunk legalább 15 faktorral ellátott fényvédőt. A fejletlen verejtékmirigyek miatt a csecsemők is nagyon érzékenyek a hőségre, ezért kiütések megjelenése előfordulhat. Ami a kicsi öltöztetését illeti célszerű egész évben rétegesen öltöztetni a babát, így könnyen átöltözhetjük a megfelelő ruházatba, hogy megóvjuk a hőtől vagy a hidegtől. Ha lehet, akkor mellőzzük a túlzottan  illatos öblítőket, mosószereket, amelyek irritálhatják az érzékeny bőrt. Télen különösen fontos a réteges öltöztetés, ezért ha szükséges szabaduljunk meg egy-egy ruhadarabtól, míg nyáron laza ruhát és akár kis sapkát, kalapot is adjunk a picire, hogy megvédje a napfénytől. Télen a száraz időjárás megviselheti a baba bőrét, ezért vegyük fontolóra hűvös párásító használatát a babaszobában, hogy a levegő nedves maradjon.

Ügyeljünk arra, hogy rendszeresen tisztítsuk a párásítót, különben penész alakulhat ki. Ezenkívül adjunk sok vizet babájának, hogy hidratált maradjon a hideg, száraz hónapokban is.

Share with your friends
News and interesting facts from the world of CAOLA
Scroll to Top