Mire jó a hintőpor?

- Hírek és érdekességek a Caola világából -

mire jo a hintopor
caola logo white 01

Miért érdemes a Caola hintőporokat beilleszteni a napi testápolási rutinunkba?

A hintőporoknak függetlenül attól, hogy minek nevezzük őket: testpor, babahintőpor, folyékony hintőpor mindegyiküknek egy célja van: egy selymes gát létrehozása a bőr számára a víz és az olaj elvezetésére és a dörzsölő irritáció megelőzésére. A hintőpor felszívja a nedvességet és az izzadságot.

Első találkozásunk a hintőporral

A hintőporral történő első találkozás a legtöbb esetben csecsemőkorban történik. Ilyenkor nagyon érzékeny a bőr, hajlamos a kiütésre, az ekcémára, még a pelenka által okozott kidörzsölésre is. Ebben a korban az orvosok is biztatják az anyákat, hogy segítsenek a baba fenekének szárazon tartásában a baba fenekének hintőporozásával. A hintőporok nem csak a babák fenekének puha és száraz állapotban tartására alkalmasak, de a felnőtteket is segítik abban, hogy az érzékenyebb testtájaknak hűs és finom érzést kölcsönözzenek.

Hintőporok, hogy a test friss és puha maradjon

A felnőtt testen több olyan terület is van, amelyekre különös figyelmet kell fordítani. Mindannyiunknak vannak olyan testrészei, amelyek hajlamosak felmelegedni, izzadni és kidörzsölődni. Az egyik ilyen kiemelt terület a fejbőr, ahol a haj mellett izzadságmirigyek faggyúmirigyek találhatóak, ahol víz és az olaj is felszabadul. Sajnos, ezek a testterületek kevésbé alkalmasak arra, hogy szellőt kapjanak, hogy lehűljenek és kiszáradjanak. Szükségük lehet egy kis segítségre, amelyet hintőpor használatával adhatunk meg.

Dezodor alternatívájaként is használható hintőporok

Az évszaktól vagy az izzadtságtól függően akár fontolóra vehetjük a hintőporok használatát is a kényesebb, izzadásra hajlamosabb testtájékok, hajlatok megvédésére.

A test pattanásosodását is segít meggátolni

A pattanások többségében akkor fordulnak elő, amikor a test felesleges mennyiségű olajat termel, és a bőr baktériumait összekeveri a zsírral, kosszal. A baktériumokat okozó pattanások pedig nedves környezetben szeretnek szaporodni. A legtöbb hintőpor nemcsak megakadályozza, hogy a felesleges nedvesség összegyűljön a bőrön, hanem összetevői révén segít is a pattanások kialakulásának megelőzésében.

A hintőpor védi a lábat és a cipőt is

Sokak számára ez az abszolút kedvenc felhasználási mód, ha hintőporról beszélünk. Csak egy kis adag lábra szórása, mielőtt felvennénk a zoknit és a cipőt, nemcsak kellemes illatot kölcsönöz, hanem sokkal kényelmesebbé is teszi a cipő viselését. Nyáron, ha a láb beizzad, akkor hajlamos a lábfej csúszkálni a cipőben, ami nagyon kellemetlen tud lenni. A hintőpor használata segít ezt meggátolni. A lábak szárazon tartása hozzájárul a gyönyörű cipők élettartamának meghosszabbításához is.

Kellemes illatot hagy maga után

Hintőporokat tulajdonképpen nem csak a testen lehet alkalmazni, de kifejezetten ajánlott is például a tornazsák, bőrönd, szennyeskosár, lepedők, stb. beszórására, ha kellemes szagot akarunk érezni. Használhatjuk nagyjából bárhol, ahol kordában akarjuk tartani a rossz szagokat. A Caola kínálatában szereplő hintőporok kivétel nélkül alkalmasak arra, hogy a bőrt megóvják a kellemetlen nedvességtől, kellemes illatukkal pedig segítenek, hogy frissnek és üdének érezzük magunkat. Válasszuk a kamillás vagy a narancsvirág kivonattal készült hintőport, nem fogunk csalódni. Kisbabák számára a Caonatur Baby hintőpor por és folyékony hintőpor formában is elérhető.

Oszd meg az ismerőseiddel
Hírek és érdekességek a CAOLA világából
Scroll to Top