Rovatoxx rovarirtó spray, poloskák ellen is a Caolától

- Hírek és érdekességek a Caola világából -

rovatoxx rovarirto spray poloskak ellen is a caolatol
caola logo white 01

Ha már zárt térben, a lakásban is megjelentek, akkor rovarirtó spray segítségével bűzmentesen bánhatunk el velük. Ismét eljött az évnek azon időszaka, amikor hazánkban is egyre többet találkozhatunk a poloskákkal. Ősszel a levelek között, a fákon egyre nagyobb számban vannak jelen, ezek az alapvetően ártalmatlan, de mégis nagyon bosszantó rovarok. Ha pedig már zárt térben, a lakásban is megjelentek, akkor a Rovatoxx légy- és szúnyogirtó aeroszol segítségével bűzmentesen bánhatunk el velük. Sokan már a látványától is megriadnak, de a valódi ellenszenvet sokkal inkább a bogarak által kibocsátott szag kelti.

Honnan jön a poloska szaga?

A “büdös” poloskák nevüket a kellemetlen szagról kapják, amelyet akkor termelnek, ha fenyegetettnek érzik magukat. Szagot bocsátanak ki, ha megzavarják vagy összenyomják őket. Sok más rovar is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, beleértve néhány hangyát-, bogarat- és egyéb poloskafajt. A szag funkcióját tekintve segít megvédeni a poloskákat a ragadozóktól. A poloskák a “büdös” vegyszert a hasuk mirigyében termelik. Egyes fajok akár néhány centiméter távolságra is permetezhetnek a vegyületből. Az illatot gyakran erős fűszernövényekhez és fűszerekhez hasonlítják. Érdekes módon a szag összetétele olyan vegyi anyagokból áll, amelyeket általában élelmiszer – adalékanyagként használnak, és például a korianderben is jelen van. Ez a szag órákig eltarthat, ezért ha lehetséges, próbáljuk meg kerülni a büdös poloskák megíjesztését és összeroppantását. Óvatosan söpörjük ki vagy porszívózzuk fel őket, ha már a házban, lakásban vannak.

A felnőtt poloskák elérhetik a majdnem 2 cm hosszúságot. Majdnem olyan szélesek, mint hosszúak. Lábuk oldalról kinyúlik, így a felnőtt poloskák még nagyobbnak tűnnek. A felnőtt poloskák jó repülők, és leszálláskor a szárnyukat a testük tetejére hajtják. A teljesen kifejlett szárnyak a felnőtt büdös poloskák azonosításának egyik módja.

Poloska a lakásban

A lakásban gyakran találhatunk poloskákat a nyarat követő hónapokban, ősszel, amikor a külső hőmérséklet csökkenni kezd. Nagy mennyiségű élő vagy halott poloska megtalálása árulkodó jel, hogy valahol könnyen bejuthatnak a lakásba. Ha igen nagy mértékben találunk az otthonunkban poloskákat, akkor érdemes kapcsolatba lépni egy engedéllyel rendelkező rovarirtó szakemberrel, hogy felmérje és értékelje a helyzet súlyosságát.

Poloskák elleni küzdelem és megelőzés

Tippek, trükkök, rovarirtó spray poloskák ellen

Annak megakadályozása érdekében, hogy a poloskák bejussanak az otthonokba és az épületekbe, tömítsük el a repedéseket az ablakok, ajtók, burkolatok, közművezetékek, kémények repedéseit, valamint a fa burkolatokat és egyéb nyílásokat. A tipikus belépési pontok közé tartoznak az ajtó- és ablakkeretek, elektromos aljzatok, világításkapcsolók, mennyezeti ventilátorok, tetőablakok és mennyezeti lámpatestek. Használjunk jó minőségű szilikon vagy szilikon-latex tömítőt. Az ajtók és ablakok sérült sérült, repedt részeit ki kell javítani, vagy ki kell cserélni. A poloskákat vonzza a fény, ezért cseréljük a külső világítást kevésbé vonzó sárga izzókra vagy nátriumgőz lámpákra. Ha már bejutottak a lakásba, akkor ne érintsük meg őket, és ne nyúljunk hozzájuk. A poloskák elég lassan mozognak ahhoz, hogy elkaphassuk őket, és mivel a téli éghajlaton megfagynak, célszerű lehet a szabadban kihelyezni őket. Óvatosan, műanyag zacskóval fogjuk meg őket, ne közvetlenül érjünk hozzájuk. Segíthet, ha veszünk egy üres vizespalackot, és a fedél segítségével abba tesszük bele a bogarat. Porszívózást követően a zsákot vagy tárolót ürítsük ki, ugyanis büdös lesz.

Közvetlenül a poloskák összegyűjtése után öntsük a porszívó tartalmát egy nagyobb szemeteszsákba, és zárjuk le szorosan. Egy másik kipróbálható technika, hogy harisnyát tekerünk a porszívó cső külseje köré, rögzítjük egy gumiszalaggal, majd betömjük a csőbe. Büdös poloskák csapdába esnek a harisnyában, és nem kerülnek a szűrőbe. Amikor kikapcsoljuk a porszívót, óvatosan távolítsuk el a harisnyát, zárva tartva a végét. Emberekre ártalmatlan, de poloskák ellen is hatásos rovarirtó spray a Caolától.

Használhatunk rovarirtó sprayt, amellyel könnyen és gyorsan, érintés nélkül ártalmatlaníthatjuk a poloskákat. A Rovatoxx légy- és szúnyogirtó aeroszol tökéletesen alkalmas a poloskák ellen is. Míg a rovarirtó por megöli a poloskákat a falüregekben, a tetemek büdösek lehetnek, és más kártevőket, például szőnyegbogarakat is magukhoz vonzhatnak, amelyek kárt tehetnek az otthonunkban.

Oszd meg az ismerőseiddel
Hírek és érdekességek a CAOLA világából
Scroll to Top