Caola gyárépítés határon innen és túl

- Hírek és érdekességek a Caola világából -

caola gyarepites hataron innen es tul 001
caola logo white 01

A Caola modern kori története a napokban újabb mérföldkőhöz érkezett. Ahogyan arról korábban beszámoltunk Martonvásáron már javában zajlik a Caola legújabb gyártócsarnokának építése, amelynek köszönhetően kapacitásbővítésre és új munkahelyek létrehozására kerül sor. A Caola modern kori története a napokban azonban újabb mérföldkőhöz érkezett.

Új Caola üzem Csíkszeredán

A tegnapi napon együttműködési szándéknyilatkozat aláírására került sor Csíkszereda önkormányzata, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, valamint a Caola Zrt. képviselői által. Korodi Attila polgármester elmondta, hogy a város legfontosabb tervei között a gazdaságfejlesztés kiemelt helyen szerepel, amelyhez folyamatosan igyekeznek partnereket találni. Ilyen partnert sikerült találni a Caola Zrt.-ben, akivel közösen új gyár létrehozását tűzték ki célul. Csíkszereda a közigazgatási eszközeivel, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pedig a szakemberek képzésével és a tudományos munka támogatásával segíti majd a Caola Zrt.-t. Vezérigazgatónk dr. Bándi Imre elmondta, hogy a csíkszeredai gyárépítés része annak az koncepciónak, amelynek célja a Caola régi hírnevének visszaállítása. A Caola Magyarország egyik legrégebbi márkája és, mint ilyen Erdélyben és Magyarországon is jól ismerik. Az újjászervezés fontos eleme a martonvásári gyárépítés, ahol elsősorban fertőtlenítőszerek gyártására kerül sor egészségügyi, közoktatási és egyéb intézmények számára.

Kapacításbővítés és új munkahelyek létrehozása

Ugyan a helyszín kiválasztása még folyamatban van, a zöldmezős beruházás során mintegy 4000 négyzetméteres alapterületen épül fel a gyár, ahol a szükséges raktárfelületek 2-3000 négyzetmétert foglalnak el. A Martonvásárihoz hasonló moduláris szerkezetnek köszönhetően, ha nagyobb kapacitásra lesz szükség, akkor az üzem tovább bővíthető – árulta el dr. Bándi Imre. A sajtótájékoztatón Lázár Ede, a Sapientia EMTE csíkszeredai karának dékánja elmondta, hogy világszerte a jó egyetemek jellemzője, hogy együttműködnek a helyi intézményekkel, önkormányzatokkal, a vállalati szférával, a Sapientia is ezt a célt tűzte ki maga elé. Az egyetem készséggel hajlandó úgy szervezni, fejlesztetni a tananyagot, a képzést, hogy az igényeknek megfeleljen a termelési tevékenységtől az innováción át a különböző laboratóriumi szolgáltatásokig.

Újabb 100%-ig magyar márka Székelyföldön

Hasonló együttműködésre jó példa a Csíki Sör és a Csíki Csipsz gyártóival meglévő kapcsolat, hiszen az egyetem kollégái és hallgatói itt is számos területen segítik a munkát. A Caola erdélyi gyárépítése egybevág a magyar kormány külgazdasági és nemzetpolitikai céljaival is, aminek fontos eleme az itteni magyar embereknek munkát biztosítani. Külön öröm, hogy a magyar kormány által fenntartott Sapientia egyetem Székelyföldön képezhet ki felsőfokú végzettségű szakembereket, akik helyben tudnak elhelyezkedni – emelte ki Farkas Balázs konzul, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa képviseletében. A tervek szerint az új üzem megépítésével 50-60 személy foglalkoztatására lesz lehetőség.

Oszd meg az ismerőseiddel
Hírek és érdekességek a CAOLA világából
Scroll to Top