Az agrárszektorban új fejezet nyílik: Stratégiai együttműködés a Caola és a Széchenyi István Egyetem között

- Hírek és érdekességek a Caola világából -

caola szechenyi egyetem
caola logo white 01

A Caola Zrt. felismerve az ipar és a magyar felsőoktatás kapcsolatának fontosságát az innovatív, fenntartható termékek fejlesztése kapcsán stratégiai együttműködést kötött a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karával. A stratégiai együttműködési megállapodást ünnepélyes keretek között november 16-án írták alá a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán megrendezett 39. Óvári Tudományos Napon.

A Széchenyi István Egyetem fenntarthatóságot szolgálva kíván meghatározó szereplője lenni a napjainkban végbemenő technológiai forradalomnak. Ezen cél egyik letéteményese az intézmény Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara, ahol a precíziós gazdálkodás, az agrárdigitalizáció, az automatizáció és az egészséges élelmiszer-előállítás kulcskompetenciaként jelenik meg.

A Caola Zrt. célja, hogy innovatív és fenntartható termékeivel hozzájáruljon az agrárszektor fejlődéséhez. A vállalat kiemelt figyelmet fordít a mezőgazdaságban használható fertőtlenítő termékek kutatására, Dr. Száraz Anikó, a Caola vezérigazgató-helyettese kiemelte a vállalat elkötelezettségét az agrárszektor iránt.

Az eseményen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, aki hangsúlyozta az egyetem kulcsszerepét a mezőgazdasági technológiai fejlődésében. Az agrárminiszter kiemelte a szektorban zajló változásokat és azokkal járó lehetőségeket, különös tekintettel az élelmiszeripar és a mezőgazdaság területére.

A Caola Zrt. és a Széchenyi István Egyetem közötti stratégiai együttműködés főbb területei közé tartozik az állattenyésztési és élelmiszeripari kutatás-fejlesztés, az innovatív termékfejlesztés, valamint a tisztítás- és fertőtlenítéstechnológiai projektek közös megvalósítása. Az együttműködés eredményeként a Caola Zrt. az országban egyedüli magyar gyártóvá válhat az agrár- és élelmiszeripari higiéniai termékek területén.

A Széchenyi István Egyetem és a Caola Zrt. együttes erőfeszítéseinek célja az agrárszektorban való hatékonyabb és fenntarthatóbb megoldások kifejlesztése és a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar sikeres és fenntartható jövőjének támogatása.

Forrás : Széchenyi István Egyetem, https://shorturl.at/wzGJ1

Fotó: Dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, dr. Száraz Anikó, a Caola Zrt. vezérigazgató-helyettese, prof. dr. Friedler Ferenc, az egyetem rektora, tudományos elnökhelyettese és dr. Tóth Tamás, a mosonmagyaróvári kar dékánja a megállapodás aláírását követően. (Fotó: Adorján András)

Oszd meg az ismerőseiddel
Hírek és érdekességek a CAOLA világából
Scroll to Top