A több mint 185 éves örökségünk egyedülálló mind a magyar mind a nemzetközi kozmetikai piacon. Büszkék vagyunk a generációkon átívelő termékcsaládokra, mint a Barbon és a Figaró férfi kozmetikumok, a Caola szépségápolási termékek és a Velmetina hajápoló termékcsalád. Vállalatunk számára kiemelten fontos az alapértékek megőrzése, az örökség ápolása és az erre való építkezés és folyamatos megújulás.

Történetünk

Hutter József megalapította szappangyárát.
tovább


Schützer vállalat elindítja az ALBUS és HARANG szappanok gyártását.
tovább


Az Elida szappangyár leghíresebb termékei a Szarvas, Kulcs és Flora mosószappanok és a Kék-Vörös Cimer és az Elida 7 Virág pipereszappanok voltak.
tovább


Baeder Hermann Carola nevű kislányának köszönhetően megszületik a Caola márkanév.
tovább


A legkeresettebb Baeder termékek közé az Ovenall fogkrém, a Caola szappan és vitaminos krém, és az Exotic kozmetikai cikkek tartoztak.
tovább


Az ELIDA üzemben elindul a KALODONT fogkrém, ELIDA borotvakrém, ELIDA citromos krém, ELIDA nappali krém, KAMILLOFLOR sampon gyártása.
tovább


Megjelenik a DENTOFIL fogkrém, HÓFEHÉRKE fogkrém, BARBON borotvakrém, SANODENT fogkrém és ELIDA folyékony szappan.
tovább


Átkerül az Elida gyárba az ODOL fogkrém, a CAOLA borotvakrém gyártása is.
tovább


WU2 hajmosóolaj és hajmosókrém, AUTOMENTH fogpor piaci bevezetése.
tovább


A Caola Rt. létrehozza önálló kutatási és fejlesztési bázisát, mely ma az új termékek fejlesztésével kapcsolatos kutatásokkal, technológiai fejlesztésekkel foglalkozik.
tovább


Számos korábbi kozmetikai vállalt összeolvadásával létrejön a Illatszer és Kozmetikai Vállalat.
tovább


Caola aeroszolos napolaj és Parasol napkrém megjelenése.
tovább


Caola Talkum Púder, CAMEA rúzsok, PED lábápoló család megjelenése.
tovább


A TÍMEA krémek, a VELMETINA hajápoló termékcsalád, Mystic kozmetikumok és Chemotoxx rovarirtó piacvezető termékek.
tovább


A kozmetikai mamutvállalat – mely a Baeder Illatszer Rt. jogait is birtokolta – felveszi a Caola nevet.
tovább


Az Ovenall gyermek és felnőtt fogkrémek, ÓCEÁN sós fogkrémek aranykora.
tovább


Baba termékcsalád és Caola kézápoló termékek és Biorep megjelenése.
tovább


Caosept kéz- és bőrfertőtlenítő család megjelenése.
tovább


Rovatoxx rovarirtó termékcsalád piaci bevezetése.
tovább


CaoNatur kozmetikai termékcsalád megjelenése.
tovább


Caola Skin Revival bőrfiatalító termékcsalád.
tovább

Filozófiánk

Küldetésünk saját kutatásra épített, vevői igényeket kielégítő, piacképes kozmetikai termékek fejlesztése és gyártása, átlátható, korrekt, bizalmon alapuló partneri együttműködésekre alapozva.

Célunk a magas minőséget szem előtt tartva értéket létrehozni vásárlóink és fogyasztóink, csapatunk és tágabb közösségünk javára.

Szakértelemre és tudásra alapozunk

A termékfejlesztési csoportunk hatékonysági és analitikai vizsgálatokkal alátámasztva használja fel az évtizedek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot. Ennek köszönhetően a készítmények formulája, alapanyagai és hatóanyagai a legváltozatosabb fogyasztói igényeknek is megfelelnek. A termékek receptúráinak tervezésekor nem csupán a piaci trendek követése a cél, hanem az alapanyaggyártókkal szoros együttműködésben dolgozva új technológiák, illetve struktúrák bevezetése a piacra.

Hiszünk a folyamatos megújulásban

Az eltelt évek sok változást hoztak a szépségipari- és vegyipari termékek piacán, ám egy dolog a mai napig állandó: a vásárlók minőség iránti igényének maximális kielégítése. Arra törekszünk, hogy a változó vevői igényekre reagáljunk, piaci és fogyasztói trendekhez igazodva, innovatív megoldásokat alkalmazva, a legkorszerűbb hatóanyagokkal és összetevőkkel modern formulákat alakítsunk ki. Mindennek alapja a magas technikai színvonalú kutatási bázis és termelési struktúra.

Elkötelezettek vagyunk a magas minőség és a tisztességes üzleti kapcsolatok terén

A menedzsment elkötelezett a magas minőség, a tisztességes üzleti kapcsolatok, a bizalom és az őszinteség terén.

„A jó munkahelyi légkör jó munkát eredményez. A Caola régi jelmondata, – „Hagyományosan tiszta minőség” – a munkatársaimnak és nekem is vezérfonalam. A mai világban ezt megtartani csak úgy lehet, ha a vezető és a dolgozó ez irányban elkötelezett. Talán ez az erő, mely immár 2 évszázada frissen tartja a nagy múltú céget, és a mai rendkívül nehéz, és néha erkölcstelen piaci helyzetben is talpon marad.”

/ Benkő László, a vállalat 85 éves tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója /

Tradíció

 • 1831-ben alapított magyar vállalat
 • Generációkon átívelő kozmetikai termékcsaládok
 • Magas márkaismetség, pozítív imázs

Szakértelem

 • 50 éves kutatás-fejlesztési tapasztalat
 • Képzett szakemberek, magas szintű technikai felszereltségű labor
 • Fejlesztések hazai és nemzetközi vállalatoknak

Innováció

 • Folyamatosan megújuló termékportfólió
 • Alkalmazkodás a mai fogyasztói és piaci trendekhez
 • Fejlődő technológia és termékfejlesztés

Sokszínűség

 • Termékcsaládok minden korosztály számára
 • Régi és új termékek együttélése
 • Széles termékpaletta a kozmetikumok több kategóriájában

Díjak és elismerések

Díjazott évek:

Díjazott termékeink:
Exotic habfürdő, Derby Lux család, Biorep szúnyog- és kullancsirtó, CaoNatur, Caol Skin Revival

Díjazott évek:

Díjazott termékeink:
Caola

Díjazott évek:

Díjazott termékeink:
Caola

Díjazott évek:

Díjazott évek:

Díjazott termékeink:
Caosept, CaoNatur

Díjazott évek:

Díjazott évek:

Díjazott termékeink:
Velmetina hajlakk normál és zsíros hajra

Díjazott évek:

Díjazott évek:

Társadalmi felelősségvállalás

EGYÜTT A CSALÁDOKÉRT

A Caola generációkon átívelő márka, egy kozmetikumcsalád, amely a család minden tagja számára kínál termékeket, társunk mindennapi tisztálkodásban és higiénia fenntartásában. Az Együtt a családokért programunk célja hozzájárulni a családok higiéniájának megőrzéséhez.

Babaköszöntő csomagok
Egy kisbaba érkezése a legnagyobb öröm minden család számára, azonban sok anyagi áldozattal is jár. Mindezt felismerve vállalatunk csatlakozott az Újbudai Önkormányzat kezdeményezéséhez, és az újbudai babaköszöntő csomagokban a babaápoláshoz elengedhetetlen kozmetikumokat helyezünk el. A CaoNatur Baby bőrbarát kozmetikumaink természetes összetevőkön alapulnak, nem tartalmaznak parabént, színezéket, mesterséges illatanyagot és allergén anyagokat, így kíméletesen védik a babák bőrét. A kezdeményezés keretén belül évente több ezer családot támogatunk.

Családgondozás támogatása
A védőnők családgondozásban betöltött szerepük és szakmai tudásuk kiemelkedően fontos a kisbabák első néhány évében. Emellett sokszor segítik a szociálisan rászoruló családokat is. Vállalatunk a védőnők szakmai képzésének támogatását, munkájuk segítését tűzte ki célul. Az együtt a családokért program keretein belül támogattuk a 2017 áprilisában megrendezésre kerülő Védőnői Szakmai Napot, melyen Bartha Csilla, a K+F részleg igazgatója előadást is tartott a babaápolással kapcsolatban.

Egészség az első
Vállalatunk egyik kiemelt célja felhívni a figyelmet a rendszeres kéz- és bőrfertőtlenítés fontosságára. Nátha, vírusos megbetegedések és fertőzések is megelőzhetőek, amennyiben rendszeresen használunk kéz- és bőrfertőtlenítőt. 2010-ben, komoly kutatásokat követően a Caosept kéz-és bőrfertőtlenítő termékcsaládot, amelynek tagjai kórházak és egészségügyi intézmények mellett fogyasztók számára is elérhetőek. A Caola Zrt. által fejlesztett professzionális Caosept termékcsalád speciális hatóanyagainak köszönhetően bizonyítottan elpusztítja a vírusok, baktériumok és gombák 99,99 % -át a bőrfelületről. Várandós és családi rendezvények alkalmával és nagykövetünk, Béres Alexandra segítségével igyekszünk felhívni a figyelmet a kéz- és bőrfertőtlenítés hatásaira, annak fontosságára.

FELELŐS ÉS MEGBÍZHATÓ TERMÉKFEJLESZTÉS

Állatkísérletek nélkül
Egyik fontos alapelvünk, hogy termékeinket nem teszteljük le előzetesen állatokon. Emellett elölt állatokból származott anyagokat sem használunk.

Nemzetközileg elismert hatóanyagok
Minősített hatóanyagainkat nemzetközileg elismert gyártóktól szerezzük be,  nemzetközi piacon már elismert hatóanyagokat használunk. Mindez garantálja termékeink megbízhatóságát és magas minőségét.

Magas szakértelem
Magyarországon fejlesztett és előállított termékek. Ellenőrzött gyártási folyamatok. Minőség iránti elköteleződés.  A termékek fejlesztését a 185 éves Caola több évtizedes múltra visszatekintő, magas szakértelemmel rendelkező K+F csapata végezte. Vállalatunk GMP (Good Manufacturing Practice = Helyes Gyártási Gyakorlat) tanúsítással is rendelkezik, mely biztosítja a fogyasztót az ellenőrzött, biztonságos gyártási körülményekről.

FENNTARTHATÓ JÖVŐÉRT

Vállalatunk kiemelten fontosnak tartja a z ökológiai lábnyomának csökkentését. Működésünk során a környezetet terhelő hatások minimalizálására törekszünk. Környezetvédelmi előírások betartásán túl, célunk az energiahatékonyság javítása, a szennyezés mértékének minimalizálása.

Újrahasznosított papír használata
Vállalatunk immáron 3 éve kizárólag újrahasznosított papírt használ nyomtatásra, mindezzel védjük környezetünket, megakadályozzuk újabb élőhelyek elpusztítását, illetve jó példát mutatunk munkatársainknak is. Emellett törekszünk a papírhasználat visszaszorítására is.

Zajszennyezés és porszennyezés minimálisra csökkentése
A gyártási tevékenység miatt keletkezett zaj közvetlenül a gyártógépek mellett jelentkezik, így az a teljes mértékben a munkavállalóinkat sújtja. Mindezt a munkavédelmi előírásoknak megfelelően különböző munkavédelmi eszközökkel (pl. füldugó) minimálisra csökkentjük, így megelőzve az esetleges egészségügyi károsodást. A zajszennyezés kültéren minimális. A porszennyezés mértékét, mellyel szintén a munkavállalóink szembesülnek, már a gyártó helyiségben igyekszünk megfelelő elszívó berendezés használatával a minimálisra csökkenteni. E mellett az előírt, megfelelő munkavédelmi eszközök biztosításával (pl. porálarc) a munkavállalóink egészségét óvjuk.

Felelős hulladékgazdálkodás
A nem veszélyes hulladékok a csomagolásból származó papír, műanyag és fém hulladékok, melyeket további felhasználásra, újrahasznosításra értékesítünk. Gyűjtésük szelektíven történik, hulladékhasznosító cégekkel, időszakosan történik az elszállításuk. Azokat, amelyek valamilyen módon szennyezettek lesznek, veszélyes hulladékként gyűjtjük és szállíttatjuk el. A veszélyes hulladékokat kijelölt munkahelyi gyűjtőhelyen gyűjtjük és évente 2-3 alkalommal, arra szakosodott cégekkel, ártalmatlanítás céljából elszállíttatjuk.

ELÉGEDETT ÉS HŰSÉGES DOLGOZÓKÉRT

Felelősek vagyunk egymásért és a csapatért
A Caola családias légköre meghatározza a munkavállalóink mindennapjait. Fontosnak tartjuk, hogy segítsük kollégáinkat, egy csapatként dolgozzunk.
Emellett szociális lakhatási támogatással, utazási hozzájárulással támogatjuk munkavállalóinkat.

Együtt a fizikai munka megbecsüléséért
Magyarországon sokszor tapasztaljuk, hogy nyugat-európai országokhoz képest alacsony a fizikai munka megbecsülése. Célunk, hogy kicsit átformáljuk a köztudatban a fizikai munkát végzők megítélését, vonzóbbá tegyük a fiatal generáció számára is a fizikai munkát. Ezért is csatlakoztunk a tavalyi évben rendezett Köszönjük Neked! fotó kampányhoz, – több mint 100 másik vállalattal együtt -, amely a fizikai munka megbecsüléséért, annak népszerűsítéséért zajlott. A plakátkiállítás a Keleti Pályaudvaron volt megtekinthető a látogatók számára.

Szakmai fejlődés előtérbe helyezése
Fontosnak tartjuk, hogy munkavállalóink szakmailag fejlődni tudjanak, így nagy figyelmet fordítunk a munkavállalóink továbbképzésének támogatására. Emellett a menedzsment minden dolgozó fejlesztési ötletét, javaslatát szívesen várja.
A részlegek közötti csapatszellem erősítését csapatépítő programokkal, ünnepségekkel és egyéb vállalati programokkal segítjük.