Chamomile, the queen of herbs

- News and interesting facts from the world of Caola -

kamilla a gyogynovenyek kiralynoje a caola kezkrem alapeleme
caola logo white 01

A gyógynövények már az emberiség korai szakaszától kezdve végigkísérik a mindennapjainkat. Népszerűségük érthető, hiszen a különböző egészségügyi panaszok kezelésében gyakorolt jótékony hatásaik elvitathatatlanok.  A gyógynövények közül azonban kiemelkedik egy igazi klasszikus, amely külsőleg és belsőleg alkalmazva egyaránt megszámlálhatatlanul sokféle módon támogatja az egészségünket. A kamillás kézkrém a Caola egyik legnépszerűbb terméke generációk óta.

The most commonly used part in medicine is the flower, which contains flavonoids, coumarins, essential oils and mucilage. Even if we are not deeply familiar with the beneficial effects of chamomile, probably the first thing that comes to mind is its anti-inflammatory effect, which is achieved by using the blue-coloured volatile oil in the flower, while the flavonoids in the plant have antispasmodic properties.

Chamomile internally

Who hasn't sipped on a cup of delicious chamomile tea, which soothes the stomach and is even effective in preventing the development of ulcers in the intestinal tract. It's also perfect for relieving colds and other upper respiratory symptoms, sore throats and bronchitis. Inhalation over a herbal decoction of chamomile is a common method used by children and adults to dissolve mucus and louse, and to clear mucous membranes. Chamomile herbal teas have a soothing effect and can also be used for bloating, stomach ulcers, gastritis and enteritis.

Benefits of chamomile applied to the skin

A kamillát régóta alkalmazzák számos bőrprobléma kezelésére, mint például a bőrpír, az irritáció, vagy a kiszáradt bőrfelszín. A kamilla flavonoidjai mélyen a bőrbe kerülve helyi gyulladáscsökkentőként működnek, hatóanyagai blokkolják a gyulladásért felelős vegyi anyagok felszabadulását. A növényben található antioxidánsok elősegítik a bőr regenerálódását, összehúzzák a pórusokat és lelassítják a bőr öregedését. A kamilla antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A kamilla megnyugtatja a bőrt. Hatékonyan csillapítja a leégés és az enyhe forrázás okozta fájdalmat, mesterséges összetevők használata nélkül. Nem véletlen, hogy krémek, naptejek, testápolók, hintőporok első számú összetevője, csakúgy, mint a Caola kamillás kézkrém és a Caola kamillás hintőpor esetében.

Benefits of chamomile applied to the skin

A kézkrémek és kézbalzsamok használata sokak számára napi rituálé. A leggyakoribb ok az időjárás által okozott tünetek enyhítése, a hideg miatt kiszáradt kézfej hidratálása, vagy egyéb, a napi tevékenységünkkel kapcsolatos teendők okozta kellemetlen és fájó hatások kezelése, mint a mosogatás vagy a gyakori kézmosás kézszárító hatásának ellensúlyozása. A kéz az egyik leginkább igénybe vett testrészünk, melynek ápolás és védelme különösen fontos. Nem csak azért, hogy egészséges legyen a bőrfelszín, azért is, hogy esztétikus is legyen, hiszen mindig szem előtt van. A Caola kamillás kézkrém készítésekor a kamilla évezredek óta történő felhasználását vettük alapul. A kamilla által nyújtott előnyöket használtuk fel, és úgy alkottuk meg a krémet, hogy a növény hírnevéhez méltó terméket hozzunk létre.

Chamomile hand cream for generations

  • Use as a poultice: It can also be used on inflamed skin by placing chamomile in a cloth, boiling it and then applying it to the inflamed skin for 5 minutes.
  • Take a chamomile bath: add 4-5 drops of chamomile oil to the bath water, this will soothe the skin and help it to regenerate more quickly from injuries, and it can even help to relieve menstrual pains!
  • As a boil: pour about 1-2 teaspoons of chamomile oil over 2 dl of boiling water. Leave to stand for 10 minutes, cover and then strain.
  • Inhale with chamomile: Add 2 teaspoons of chamomile to boiled water and inhale the steam in case of respiratory illness.
  • Gargle with chamomile: Use the decoction to gargle in case of gingivitis or sore throat.

**The information on this site is not a substitute for consultation and examination by a specialist.

Share with your friends
News and interesting facts from the world of CAOLA
Scroll to Top