Utazás a babával? Ezekre figyelj oda mindenképp!

By 2019. Április 06.CaoNatur Baby, Caosept

Mikor itt a nyár, mindenki vágyik egy kis nyári kikapcsolódásra: kirándulásra, nyaralásra, strandolásra. Ám sok nehézséggel kerülhet szembe az, aki kisbabával vállalkozik a nyári programokra. Lássuk, mi mindenre érdemes odafigyelni a tervezésnél.

 Hova menjünk?

Ha több napra mentek, mindenképpen érdemes olyan szálláshelyet keresni, ahol fel vannak készülve az apróságokra. Könnyen találhattok bababarát szállásokat, így nem okoz plusz terhet a kiságy, az etető és a tömérdek játék cipelése, mert ezek mind megtalálhatóak az ilyen típusú szálláshelyeken. Egy napos programok esetében olyan helyet keressünk, ahol van pelenkázó és félre tudunk vonulni a picivel, ha kajaidő van, hiszen nekik saját rutinjuk van a táplálkozásra, ha nem kapnak enni, biztos, hogy nagy lesz a kiabálás. Természetesen hasonló a helyzet a pihenéssel is, jó, ha le tudjuk rakni kisbabánkat, ha elfáradt. Sokan ezt a kérdést egy sátorral oldják meg, ami jó ötlet, de ne a tűző napra állítsuk fel és hagyjunk levegőt a babánknak. Ha a sátorban nincs levegő, de tikkasztó a hőség, könnyen hőgutát kaphatnak az apróságok.

 Mivel vágjunk neki?

Gondoljuk végig, hogy milyen utazási formát érdemes választanunk. Az autó előnye, hogy könnyebben bepakolhatunk, saját kényelmünk szerint jöhetünk és mehetünk. A piciknek mindenképpen kötelező a gyerekülés használata, melyből menet közben tilos kivenni, hogy ne maradjon védtelenül, kiszolgáltatottan az autóban. Készüljünk neki játékkal, folyadékkal, szükség esetén lefejt anyatejjel, vagy álljunk félre, ha mellre akarjuk rakni, de menet közben semmilyen körülmények között ne vegyük ki a picit. Hátránya az autónak, hogy ha már nagyobbacska, izgága a gyerkőc, nehezen viseli a lekötöttséget, hogy egy helyben kell kibírnia. Érdemes ilyenkor megállni vele pihenőhelyeken, hogy kicsit mozoghasson, szaladgálhasson. A vonatozásnak is vannak előnyei, hiszen ilyenkor a mozgékonyabb gyerkőc nincs annyira megkötve, ám hátránya, hogy minden csomagot cipelni kell a pályaudvarig, és onnan a szállásra. Viszont a piciknek mindenképpen egy élményt jelent a hatalmas zakatoló járművek látványa, és használata. Ha esetleg külföld az úti célunk, és a repülős megoldást választanánk, tájékozódjunk az adott légitársaságnál, mennyi idős gyereket engednek föl és milyen feltételei vannak (gyerekülés, speciális biztonsági öv vagy kifejezetten repülőutakhoz kialakított biztonsági ülés) valamint, hogy a repülőn csak a kézi poggyász lehet nálunk, ebbe legyen minden fontos, ami a picinek kell (tiszta pelus, törlőkendő, folyadék, tápszer, stb.).

 Egészségesen és boldogan a nyaraláson

Mivel a babák könnyebben kapnak el fertőzéseket, vírusokat, így azon túl, hogy felkészültünk néhány alap gyógyszerrel és kötszerrel, mindenképp járjunk utána annak, hol találunk a közelben gyermekorvosi rendelőt vagy kórházat, ahol szükség esetén megfelelő ellátást kaphatunk. Védőoltások beadása erősen javasolt, például a kullancsok ellen. Sokkal nyugodtabbak és vidámabbak lehetünk az utazás során, ha tudjuk, hogy mindent megtettünk a baj megelőzése érdekében, felkészültünk a legváratlanabb helyzetekre is. A gyorsabb ellátás biztosítása érdekében vigyük magunkkal a kicsi oltási könyvét, így könnyebb kizárni egyes betegségeket, főként, ha egzotikus országokba utazunk. Mivel a személyes higiénia fontos, érdemes kézfertőtlenítőt tartani magunknál, minden helyzetben jól jöhet, amikor nincs lehetőség kézmosásra. Tippünk: A Caosept Kéz- és Bőrfertőtlenítő  bizonyítottan eltávolítja a vírusok, gombák és baktériumok 99,9%-át, felveszi a harcot többek között az influenza, a H1N1, az E-Coli betegségekkel szemben is. B5 és E-vitamin tartalmának köszönhetően nem szárítja a bőrt, hidratálja és ápolja a kezet. Praktikus kiszereléseinek köszönhetően otthon és utazás közben is hű társ lehet.

 Mit tegyünk a bőröndbe?

Babák mellett jelentősen megnő a bőrönd mérete és komoly kihívást jelent úgy bepakolni, hogy a cipzár se maradjon nyitva. Kisruhák legalább kétszeres mennyiségben, játék, pelenka, cumi, párna, takaró, kozmetikumok, végtelen a lista, mert gondos szülőként igyekszünk a lehetetlenre is felkészülni. Bár a csomagolásban segíteni nem tudunk, egy ötletet adunk, hogy mi ne maradjon ki a bőröndből. Tippünk: A CaoNatur Baby kozmetikumcsalád természetes összetevőkből álló termékeivel szeretnénk hozzájárulni az egészséges bababőr megőrzéséhez. Gyógynövény kivonatokkal és vitaminok hozzáadásával tettük teljessé a megbízható gondoskodást. Mivel a kicsik bőre más, mint a felnőtteké, a fejlesztéskor nagy hangsúlyt kapott, hogy kőolajszármazékoktól, parabéntől, színezéktől, mesterséges illatanyagoktól és allergénektől mentes családot alkossunk.

Ha a listánk teljes, és indulásra kész a család, akkor bátran vágjunk bele a családi nyaralásba. Nem kell görcsölni a „mi lesz majd ha” kérdéseken, inkább élvezzük a pihenést és gyűjtsünk sok emléket a közös pillanatokról.

SZÓLJ HOZZÁ TE IS!

Caola