Babaápolás négy lépésben

By 2018. november 30.CaoNatur Baby

A kisbabák bőre a felnőttekéhez képest vékonyabb és érzékenyebb, így még alaposabb törődést és ápolást igényel. Mit tehetünk, hogy megóvjuk kisbabánk bőrét a téli irritációtól?

A kisbabánk bőrének védelme és ápolása a felnőttekéhez képest még fontosabb, az ő bőrük még nincs teljesen kifejlődve, érzékenyebb és könnyebben irritálódik a környezet hatására. Mit tehetünk, hogy megvédjük a pici bőrének selymes puhaságát és hidratáltságát?

Első lépésként meg kell említeni, hogy a védekezést belülről kell kezdeni, vagyis nem mindegy, hogy mennyi folyadékot fogyasztanak, mit és mennyit esznek. A táplálkozási és folyadékpótlási problémák ugyanis a bőrünkre is hatással vannak. Ha nem fogyasztunk elég vizet, a bőrünk dehidratálttá válik. Az A- és B-vitaminok hiánya is okozhatja a bőr kiszáradását, kirepedezését. Az A-vitamin segíti a sejtek osztódását, egyensúlyban tartja a szervezet vízháztartását. A B-vitamin azoknak az enzimeknek a termelését segíti, melyek hozzájárulnak a szervezet anyagcsere-folyamataihoz, hiánya viszkető, száraz, kirepedezett bőrt eredményez.

Második lépésként fontos odafigyelni a fürdetésekre. A picik szeretnek lubickolni a vízben, ám a víz a bőr hámrétegéből elvonja természetes vízmegkötő anyagokat. Érdemes babaolajat tenni a vízbe, hogy megakadályozzuk ezt a folyamatot. Tippünk a CaoNatur Baby babaolaj, mely védi a baba bőrét, segít megtartani a bőr vízmegkötő képességét, gyulladáscsökkentő hatású.

Harmadik lépésben, a fürdés után oda kell figyelni, hogy a pici bőrét kellően szárazra töröljük. A nedves bőr a levegőn kiszárad, illetve ekcéma is kialakulhat. A hajlatok megfelelő szárazságáról hintőporral vagy folyékony hintőporral is gondoskodhatunk. A hintőpor vagy folyékony hintőpor összetevői révén felszívja a nedvességet, védőréteget képez a pici bőrén és védi a kiszáradástól, kipirosodástól. Tippünk a CaoNatur Baby hintőpor vagy CaoNatur Baby folyékony babahintőpor. A folyékony babahintőpor használata egyszerűbb, mert krémes állaga segíti a könnyebb eloszlatást, gyorsabban felszívódik, valamint a lakás sem fog hintőporban úszni, és a kisbabánk sem lélegzi be a talcumot.

Negyedik lépésben gondoskodjunk a pici egész testének védelméről az érzékeny bőrre kifejlesztett babatestápoló segítségével. Mivel kisbabánk bőre sokkal érzékenyebb, fontos, hogy a jó testápoló ne tartalmazzon kőolajszármazékot, parabént, allergéneket, melyek nem hagyják lélegezni a bőrét. Tippünk a CaoNatur Baby babatestápoló, mely shea vaj és búzavirág kivonata révén aktív hidratálást biztosít, segíti a bőrregenerálódást, feltölti a bőr vízraktárait, hogy az rugalmas és selymesen puha legyen.

Gondoskodjon a CaoNatur Baby termékeivel kisbabájáról és rendelje meg webáruházunkban a termékeket.

SZÓLJ HOZZÁ TE IS!

Caola