CaoNatur english version

Gyakran Ismételt Kérdések

Kedves Látogató!

A 185 éves múltra visszatekintő vállalatunk számára lehetőség nyílt egy Diósdon található telephely (korábban a Kerox Kft. telephelye) megvásárlására. A döntés meghozatala előtt szeretnénk minden diósdi lakost széleskörűen tájékoztatni a vállalatunk működéséről, jövőbeni terveiről. Ezen az oldalon összegyűjtöttük azokat a gyakran ismételt kérdéseket, melyek a helyi lakosoktól érkeztek felénk az utóbbi hónapban.

Amennyiben Ön diósdi lakos, ezúton szeretnénk meghívni a 2017.07.12-én, 18 órától az Eötvös József Általános Iskola és AMI tornatermében tartandó lakossági fórumra, ahol a Caola Zrt. vezetői és munkatársai részletesebb tájékoztatást nyújtanak, így betekintést nyerhet a vállalat jelenlegi életébe. Ezen kívül az eseményen lehetőség nyílik az Önben felmerült kérdéseket személyesen feltenni.

 

Caola és Diósd

Mi a költözés oka?

A diósdi telephelyre való költözés egy új lehetőség, egy meghatározó mérföldkő a Caola Zrt. életében. A modern és korszerű telephelyen lehetőségünk lesz a gyártási, termelési és logisztikai tevékenységeket zárt technológiai rendszerben, korszerű és környezetbarát technológiákkal felszerelve végezni. A jelenlegi telephelyhez hasonlítva a diósdi telephely a kialakítás és elhelyezkedés szempontjából is jobb adottságokkal rendelkezik, emellett partnereink számára jobb logisztikai lefedettséget tudunk biztosítani.

 

Mekkora a fizetett iparűzési adó mértéke?

Vállalatunk által fizetett iparűzési adó mértéke a tavalyi évben 15 millió Ft volt. A diósdi telephelyre való költözéssel számos új lehetőség nyílik meg a vállalat számára, így várhatóan a vállalat forgalma, így az adó mértéke is növekedni fog. Emellett célunk hozzájárulni a helyi lakosság életszínvonalának növekedéséhez a helyi társadalmi és oktatási tevékenységekben, feladatokban való aktív részvétellel.

 

Milyen módon kívánnak bekapcsolódni a diósdi közösség életébe? Van-e erre vonatkozóan kidolgozott programuk?

Vállalatunk kiemelten fontosnak tartja, hogy aktívan bekapcsolódjon a helyi közösség életébe, az itt lakók mindennapjaiba. Célunk a helyiek igényeihez igazítani a társadalom felelősségvállalási programunkat, így ezzel kapcsolatban várjuk az ötleteket a helyi lakosoktól.

Szeretnénk hozzájárulni a helyi nagyobb rendezvények sikerességéhez programok szervezésével, anyagi szponzorációval lehetőségeinkhez mérten.

Továbbá terveink közt szerepel termékeinkkel, többek között a Caosept kéz- és bőrfertőtlenítő géllel szeretnénk támogatni a helyi intézményeket. Fontosnak tartjuk már gyermekkortól felhívni a gyerekek figyelmét a kézmosás és kézfertőtlenítés fontosságára, amellyel megelőzhető a járványok, fertőzések, betegségek kialakulása és terjedése. Ehhez kapcsolódóan tervezünk kézmosást és kézfertőtlenítést népszerűsítő kampány keretében felvilágosító előadásokat szervezni az oktatási- és közintézményekben.

Emellett szeretnénk bekapcsolódni a fiatalok oktatásába oly módon, hogy szakmai gyakorlati helyeket kínálunk a vállalat széles és sokszínű tevékenységi körének különböző területein. Az alábbi területekre várunk gyakornokokat: kutatás és fejlesztés, minőségbiztosítás, gyártástechnológia, pénzügy, értékesítés és marketing.

 

Diósdi lakosként számíthatunk-e munkalehetőségre az Önök cégénél?

Értesülések szerint a KEROX Kft. elköltözésekor 500 főt foglalkoztatott, így távozásával felborult a helyi munkaerő-piaci egyensúly a településen. Vállalatunk számít a helyi munkaerőre, várjuk a helyi munkavállalók jelentkezését különböző pozíciókba. Érdeklődni és jelentkezni az allas@caola.hu –n keresztül lehet, illetve az aktuális álllásajánlatokat a www.jobline.hu álláskereső portálon találhatják meg. Hamarosan megújuló online felületünkön pedig majd a „Karrier” aloldalon lesznek elérhetőek a nyitott pozíciók.

A vállalatról

Kutatás-fejlesztési részleg bemutatása

A termékeink receptúráinak tervezésekor nem csupán a piaci trendek követése a célunk, hanem alapanyaggyártóinkkal szoros együttműködésben dolgozva új technológiák, illetve struktúrák bevezetése a piacra, melynek során fontos formulázási-, piacelemzési-, marketing elveket és Európai Uniós rendeleteket követünk. Saját termékeink fejlesztésének tapasztalatait felhasználva bérgyártással is foglalkozunk, mely tevékenység során a partner igényeinek megfelelően vállaljuk a termékek összetételének kidolgozását, a csomagolóanyag kiválasztását, a dokumentáció összeállítását, mikrobiológiai tesztelését, valamint a szükséges hatósági engedélyek beszerzését is.

 

Milyen mértékű a bérgyártás aránya a vállalat gyártási tevékenységeiben?

Vállalatunk egyik fontos és meghatározó tevékenysége saját fejlesztésű kozmetikumok és háztartás-vegyipari termékek fejlesztése és gyártása magyar, külföldi, sok esetben multinacionális cégek számára. A bérgyártás 2016-ban az éves értékesítési nettó árbevétel 12 %-át tette ki. Fontos partnereink Európa számos országából érkeznek, többek között Egyesült Királyságból, Olaszországból, Lettországból és Romániából.

 

A cég alkalmazottai milyen munkarendben dolgoznak?

Jelenleg a vállalat alkalmazottai egy műszakban dolgoznak. A fizikai munkát végző alkalmazottak munkavégzése reggel 6 óra és 14 óra között zajlik, míg az irodában dolgozók számára a munkaidő reggel 8 órától 16:30-ig tart. Hétvégén nincs munkavégzés.

 

Mekkora a kibocsátott zaj mértéke a telephelyen?  

A gyártási tevékenység miatt keletkezett zaj közvetlenül a gyártógépek mellett jelentkezik, így az a teljes mértékben a munkavállalóinkat sújtja. Mindezt a munkavédelmi előírásoknak megfelelően különböző munkavédelmi eszközökkel (pl. füldugó) minimálisra csökkentjük, így megelőzve az esetleges egészségügyi károsodást. A zajszennyezés kültéren minimális.

 

Milyen hulladékok keletkeznek, ezeknek milyen a biológiai besorolása? Milyen gyakran és milyen módon szállítják el őket? Milyen a porszennyezés mértéke? 

1. A nem veszélyes hulladékok a csomagolásból származó papír, műanyag és fém hulladékok, melyeket további felhasználásra, újrahasznosításra értékesítünk. Gyűjtésük szelektíven történik, hulladékhasznosító cégekkel, időszakosan történik az elszállításuk. Azokat, amelyek valamilyen módon szennyezettek lesznek, veszélyes hulladékként gyűjtjük és szállíttatjuk el.

2. A technológiából eredő, leggyakrabban előforduló veszélyes hulladékaink és besorolásuk:

 

Hulladék típusok

EWC kód

 
 
 

Veszélyes anyaggal szennyezett csomagolási hulladék

150110*

 

Egyéb szerves oldószerek, mosófolyadékok és anyalúgok (etanol tartalmú mosófolyadék)

070604*

 

Ipari szennyvíz iszap

190205*

 

Veszélyes anyagokat tartalmazó szerves hulladékok (hulladék kozmetikai massza)

160305*

 

Veszélyes anyagokat tartalmazó szervetlen hulladékok (hulladék por - talkum)

160303*

 

Ásványi olaj alapú, klórvegyületet nem tartalmazó motor-, hajtómű- és kenőolajok (fáradt olaj)

130205*

 

Veszélyes anyagokat tartalmazó, hulladékká vált toner

080317*

 

 

 

A veszélyes hulladékokat kijelölt munkahelyi gyűjtőhelyen gyűjtjük és évente 2-3 alkalommal, arra szakosodott cégekkel, ártalmatlanítás céljából elszállíttatjuk.

3. Biológiailag lebomló hulladékaink nem keletkeznek. 

A porszennyezés mértékét, mellyel szintén a munkavállalóink szembesülnek, már a gyártó helyiségben igyekszünk megfelelő elszívó berendezés használatával a minimálisra csökkenteni. E mellett az előírt, megfelelő munkavédelmi eszközök biztosításával (pl. porálarc) a munkavállalóink egészségét óvjuk.

A CAOLA Zrt. telephelyén üzemelő helyhez kötött légszennyező pontforrások a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya által hozott határozat alapján működési engedéllyel rendelkeznek (Ügyiratszám: PE/KTF/25096-3/2016.)

A légszennyező anyagokra a kibocsátási határértékek teljesülését 5 évente akkreditált mérőszervezettel végeztetett szabványos emisszió méréssel határozzuk meg.

A pontforrások légszennyező anyag kibocsátásai - beleértve a porra, mint szilárd anyagra vonatkozó kibocsátást – a mérések alapján, jelentős mértékben a hatóság által előírt egészségügyi határérték alatt vannak.