CaoNatur english version

Béres Alexandra, a Caola nagykövete

A napokban a Caola Zrt. és Béres Alexandra fitness világbajnok együttműködést írt alá, melynek keretében az ismert sportember a vállalat nagyköveteként fogja képviselni cégünket. Az egészséges életmód kiemelkedő, hazai képviselője számtalan eredményt ért már el életében, úgy is mint életmód-tanácsadó, és mint a mozgás hazai úttörője. Tíz hónapja azonban kicsit megváltoztak mindennapjai, hiszen életet adott második gyermekének, Flórának. Erről és persze a Caolához fűződő kapcsolatáról is beszélgettünk

A Caola Magyarország legrégibb ma is működő kozmetikai vállalata, mely jövőre tölti be fennállásának 185. évét. Az évek során sokak szépségápolását határozta meg. Sokunkban élnek az emlékek régi márkákról, illatokról, krémekről. Benned miként él a Caola?

Gyermekkoromban a Caolához egészen szorosan kötődtem, mivel édesanyám analitikusként, több mint 10 évig, a Caola minőségellenőrzési osztályán dolgozott. Ő erre az időszakra ma is úgy emlékszik vissza, mint ahol jó volt dolgozni, mert nyugodt és szerethető munkahely volt. Suli után többször mentünk be hozzá; emlékszem milyen tisztaság volt a laborban, ahol a termékek minőségét ellenőrizték. Én is szívesen gondolok ezekre az évekre, a boldog gyerekkorra. Ekkor még csak általános iskolás voltam, de már sok sportrendezvényen vettem részt. Emlékszem családi napokra, veszprémi kirándulásra, kamaraerdei úszó- és futóversenyre, sőt a Caolába látogató Mikulásra is, ahol mi gyerekek, ajándékokat és intelmeket kaptunk, hogy mit csináltunk rosszul vagy jól abban az évben.

Sokunkban élnek az emlékek régi márkákról, illatokról, krémekről. Többen felidézték a nagypapa által használt borotvakrém illatát. Van hasonló termék, kozmetikum vagy márka, mely beleégett emlékezetedbe, esetleg máig fel tudod idézni illatát?

Bennem erősen él nagypapám tükrös pipereszekrénye, benne a zöld csomagolású és jellegzetes, kellemes illatú Barbonnal. Sőt, emlékszem nagymamám rózsamintás apró, piros, Camea rúzsára is, melyet gyerekként én is próbálgattam.

A szépségápolás egyre inkább természet-közeli irányába mozdul el, így nem csoda, hogy a Caola legújabb termékcsaládjával, a növényi hatóanyagokra épülő CaoNaturral is egy új, természetes útra lépett, mely a szépségápolásban nekünk a gyengéd összetevők, növényi hatóanyagok fokozottabb használatát jelenti. Neked mit jelent ez a természetesség, mit jelent a CaoNatur?

Fontos megemlítenem, hogy itt egy olyan magyar márkáról van szó, melynek gyártója maximálisan figyel a minőségre, és akihez ráadásul még anyukám múltján keresztül személyesen is kötődök. Nagyon tetszik, hogy gyermek és felnőtt vonala is van a márkának, így nagyon hasonló kozmetikumokat használhatunk a lányommal, ami egyfajta garanciát jelent a minőségre. Tetszik, hogy a gyerekeknek ajánlott termékek nem kemikáliákkal, különböző vegyszerekkel dúsítottak, ezért bátran használhatom a kislányoknál. Így tulajdonképpen egy márkán belül mind a hárman összeérünk, mi nők a családban, illetve a férjem is beleesett ebbe a körbe, hiszen csak nővel van körülvéve.

Már hazánkban is egyre nagyobb tudatosság mutatkozik meg nem csak a táplálkozás, de a szépségápolás terén is. Sokan küzdenek valamilyen allergiával, és ezért kényszerülnek rá a tudatosságra; viszont tény, hogy egyre többen böngészik tudósan (vagy félig-meddig tudósan) a termékek összetétellistáját. Rád ez mennyire jellemző? Van esetleg olyan hatóanyag, melyet elvből kerülsz (pl. parabének, kőolajszármazékok, SLS, stb…)?

Én is szeretem tudni mit használok! Ezért is választottam a CaoNatur márkát a lányaim és magam számára is. Fontos, hogy ami otthon megtalálható, az a lehető legjobb legyen. Utazás alkalmával, ha nem kellő mennyiségű kozmetikumot viszek magammal és így nem tudom pótolni a már jól bevált termékeket, mindig odafigyelek az újonnan vásároltak összetevőire. Kicsit olyan ez, mint a táplálkozás; ha követek egy rendszert, és olyan helyre, szituációba kerülök, hogy nincs választási lehetőségem egy-egy alkalommal, még nem lesz probléma. Hiszek abban, hogy nem a vegyi anyagok hozzák el a fejlődést, hanem a természetes, amit akár érthetünk a szépségápolásra, viselkedésre, de az étkezésre is egyaránt.

Van kedvenc CaoNatur terméked?

Igen, abszolút van. Flórának volt koszmója, így ekkor, a koszmóra való CaoNatur Babasampont használtam rá, ami azt teljesen megszüntette. Remek terméknek tartom; de leggyakrabban, a Babahintőport, Babafürdetőt és a CaoNatur Tusfürdőt használjuk. Mindhárom terméket nagyon szeretjük.

Említetted, hogy használjátok a CaoNatur Babahintőport. Facebook oldalunkon tartottunk néhány hónapja egy közvélemény-kutatást, ahol a résztvevők megosztották velünk ki mire használja a hintőport. Kiderült, hogy szinte multifunkcionális szer. Érdekes azonban, hogy a kismamák ritkábban használnak már babahintőport, mégis ugyanúgy jelen van a fürdőszobánkban. Ti mire szoktátok használni?

Igen, ez jó kérdés, hiszen mi sem feltétlenül csak a kisebbik lányomnál használjuk, hanem Pannánál is. Különösen nyáron, a melegebb, izzasztóbb napokon. A talpát remekül szárazon tartja, és mivel természetesen dezodort még nem használunk neki, ez egy természetes opció tud lenni az izzadásgátlásra. Flóránál inkább a nyakánál lévő kicsi redőknél alkalmazom, szintén ilyenkor nyáron, mikor melegebb van.

Téged itthon nem csak a sporttal, mozgással, de az egészséges és tudatos életmóddal is azonosítanak. Nem régen született meg második gyermeked. A tudatosság mennyire mutatkozik meg a babaápolásban?

Azt hiszem, kicsit összemossuk az egészséges életmódot a tudatossággal, bár tény hogy a két fogalom azért fedi is egymást. Kicsit olyan ez, mint két nagy halmaz metszete: van, ami közös, és a metszetbe kerül, de van, ami különböző. Én valamennyire vagyok csak tudatos, így ilyen szempontból egyáltalán nem vagyok elvakult. Például igyekszem a gyermekeimnek bio élelmiszereket adni, de ha Panna megkóstol egy nem bio terméket és ízlik neki, nem akadályozom meg abban, hogy azt elfogyassza. Nem féltem Flórát sem a földön való csúszkálástól, hiszen ilyenkor, ha szükséges, egyszerűen csak használom a Caosept kéz- és bőrfertőtlenítőt. Vannak dolgok, amikben hajlíthatatlan vagyok, és vannak olyanok, melyekben viszont sokkal engedékenyebb vagyok az átlagnál.

Gyermekeid között 5 év van. Gyakran megfigyelhető, hogy a szülők az első gyereknél még görcsösen ragaszkodnak a szakirodalom intelmeihez, pl. percre pontosan etetik vagy altatják őket, a másodiknál már egészen rugalmasak. Te változtattál valamit kisebbik gyermeked, Flóra gondozásában? Mennyire lettél lazább?

Ez nálunk is pontosan így történt. Az első gyereknél valahogy még több ideje van az embernek gondolkodni, a másodiknál viszont erre már sokkal kevesebb az esély. Ma már vannak dolgok, melyeket nem tartok annyira fontosnak, ilyen például ez a mikor eszik dolog. Nem vagyok állandóan mögötte, és már nem is vagyok annyira aggódós. Persze hozzá kell tennem, hogy a két gyerek között is nagy a különbség. Számomra nagy tanulság, hogy milyen fontos megismerni a gyereket, és sokszor mennyire nem számítanak az előzetes tapasztalatok, hiszen különálló egyéniségek. Meg kell ismerni a kis világukat, ami nem könnyű, mivel az ember sokszor a szokásai után megy. Látva a gyerekeimet: a nagyobbik lányom öntudatlanul is besegít a nevelésbe, így a kisebbik előtt ott a példa, mit hogyan kell csinálni, Flóra el is lesi Pannától a különféle viselkedésmódokat, ami egyfajta tanítgatás.

Sok családban az első hónapok, esetenként évek, valóságos rituálé szerint zajlanak. Például az apukák végzik a fürdetést, viszont a pelenkázást messzire elkerülik. Nálatok mi a helyzet? Van munkamegosztás?

Ezt a környezetünkben élő családoknál valóban láttam már. Szerencsére az én férjem mindenben besegít. Természetesen nagyrészt én vagyok velük, de ha úgy adódik, Flórát tisztába teszi, megmossa a popsiját, fürdeti, etetés után letörölgeti. Ezek apró velejárók. Férjem mindkét kislányáért rajong. De maximálisan megértem a másik oldalt is. Talán a szerepek leosztásán is múlik a dolgok alakulása. Mi nők, ebben az időszakban nem a karrierünkön dolgozunk, hanem felvesszük azt a klasszikus női szerepet, melyben vállaljuk a háztartási munkák elvégzését, a gyereknevelést. Nálunk ez sokkal demokratikusabb, amit kifejezetten szeretek, ezért is természetes, hogy nem szelektálunk a feladatok megosztása között.

Bővült a családod, ami nem csak egy nagy örömforrás, de a mindennapok jelentős átrendeződését is jelenti. Miben változott meg a napod? Feltételezem, sokkal kevesebb időd jut már magadra, ami a napi szépségápolási rutint is jelentősen átalakítja.

Valóban kevesebb az az idő, amit magamra tudok fordítani, így kevesebb jut a szépségápolásra is. Korábban nagyon szerettem fürdeni; beülni a kádba és relaxálni finom illóolajokkal, krémekkel. Ma már csak egy gyors zuhanyozásra van időm. Ami borzasztóan fontos még nekem, a mindennapi arcápolás. Mivel ritkán jutok el kozmetikushoz, a szisztematikus otthoni ápolás elmaradhatatlan. Minden reggel és este letisztítom az arcomat, majd hidratálok. Mivel naponta sminkelem magam, így az arctisztítás fontos arcápolási rutinom. Az ápoltság egyébként is elvárás magammal szemben. Egy könnyű smink, és így indulok el otthonról.

Van valami olyan szépségápolási tipp, melyet mások tanácsoltak Neked és szívesen továbbadnál?

Gyerekkoromban sok intelmet kaptam, ilyen volt a kötelező reggeli arcmosás vagy a 3 perces fogmosás. A pattanásokra mindig gondot fordítottunk, hogy azokat ne nyomkodjuk, helyette inkább alaposan tisztítsuk ki. De talán az egyik legfontosabb az esti arctisztítás. Bármilyen későn is érjünk haza egy buliból, ezt sose hagyjuk ki. Ezeket én is megfogadtam, és fontosnak tartom továbbadni gyerekeimnek is.

Caola

WebControll: Niquistcorp weblap készítés, webshop fejlesztés, webdesign, keresőoptimalizálás, marketing.